Klassisk konsert kl 18.00

Sopranen Ragnhild Groven, barytonen Rolf Nykmark og pianist Stefan Ibsen Zlatanos avslutter sesongen i Galleri Skredsvig.

Sopranen Ragnhild Groven, barytonen Rolf Nykmark og pianist Stefan Ibsen Zlatanos avslutter sommersesongen til Galleri Skredsvig lørdag den 6 oktober kl 18.00 med en konsert i nasjonalromantikkens tegn.

 

Publikum vil får musikalske opplevelser som spenner fra kjente og kjære norske og nordiske musikalske perler  til vakre nasjonalromantiske perler fra det store og omfattende europeiske repertoaret.

 

Edvard Grieg var en god venn av Skredsvig. Publikum vil får oppleve flere av Griegs mest kjente sanger, blant annet «Våren» til tekst av Aasmund Olavsson Vinje. I år markeres også at det er 100 år side Vinje ble født. I første avdeling av konserten vil kunstnerne konsentrere seg om norske og nordiske komponister.

 

I andre avdeling får publikum møte noe av den vakreste europeiske romanseskatten, slik som musikk av blant annet den tyske komponisten Robert Schumann. Andre avdeling avsluttes med to duetter fra Wieneroperettenes verden av Robert Stolz.

 

Nasjonalromantikken er en åndsstrømning som var dominerende i hele Norden og Europa rundt midten av 1800 tallet.

 

Felles for nasjonalromantikkens kunst, enten det er billedkunst, diktning eller tonekunst er troen på følelseslivets betydning.

 

I ord og toner med Christian Skredsvigs vakre bilder og spennende reiser som en fargerik bakgrunn, vil tekstene, sangen og musikken hylle publikum inn i en verden av vakre melodier, billedrike tekster og sterke følelser som speiler hele den nasjonalromantiske tidsalderens vakreste uttrykk.