Gjesteutstiller Bjørn Båsen fra Eggedal.

Gjesteutstiller Bjørn Båsen fra Eggedal.

Salgsutstillingen "Ouverture" vises i Galleriets 1. etasje i perioden 1. juni - 1. september.

Dette skriver Bjørn Båsen om sin utstilling i Galleri Skredsvig:

«Ouverture»

«Ouverture» vil bli noe helt annet enn mine tidligere utstillinger. Normalt, når jeg setter sammen en utstilling, består den av en serie verk som alle følger samme program. Enten de har et felles tema eller er estetisk like, prøver jeg å skape en kontinuitet du kan følge gjennom hele utstillingen.

«Ouverture» betyr forspill eller åpning. Begrepet brukes ofte om orkesterspillet som innleder en opera eller et teaterstykke. Grunnen til at jeg har valgt denne tittelen er fordi, på samme måte som en ouverture består av melodisitater du finner igjen i operaen, så vil utstillingen vise mange forskjellige typer verk jeg ofte arbeider med. En ouverture av mitt kunstneriske virke.

I Galleri Skredsvig vil jeg denne sommeren vise malerier, tegninger og grafikk.

– Maleriene vil bestå av to verker fra min porselenserie Tablets. Disse arbeidene leker med overflate versus innhold, der glansfulle og dekorative objekter kaster uhyggelige skygger og der du som tilskuer blir bedt om å studere maleriene nøye for å oppdage skjult tekst under malerioverflaten.

– Tegningene består av to kategorier: maleriskisser og tegneserier. Skissene er grundige studier i blyant til oljemalerier jeg har laget over de foregående årene. Jeg håper dette kan være interessant for å gi en bedre forståelse av prosessen bak mine malerier. Tegneseriesidene er hentet fra heftet «Krønike», som ble lansert på en utstilling i 2017. Heftet vil være til salgs i galleriet.

– Jeg har arbeidet med grafikk lenge, men dette er første gang jeg viser litografier i så stor skala på en utstilling. Litografiteknikken er en fantastisk kunstart, som bedre enn noen annen gjengir den tegnede streken i grafikkform. Motivene som skal vises på utstillingen er hentet fra mine malerier. Noen i farger andre i svart-hvitt.

 

Jeg gleder meg enormt til å stille ut i Eggedal for første gang på 12 år, og håper både bygdefolk og tilreisende vil ta turen å se hva en eggedøling skaper på lerret og papir.